donderdag 2 oktober 2014

Femma naaiweekend

Vorige week vrijdag was het zover. Stientje en ik vertrokken s middags gepakt en gezakt richting Spa. We waren op tijd vertrokken omdat we het verkeer onderweg niet konden inschatten.
Rond 15 u kwamen we aan bij ons hotel Sol Cress te Spa.

We mochten al meteen op onze kamer en hebben dan ook al een groot stuk van onze bagage naar boven gedaan. Dan beslisten we om even Spa te gaan verkennen. Enkele leuke winkeltjes tegengekomen maar onze portemonnee maar dicht gelaten om s avonds stofjes te kunnen shoppen :-).

Toen we terug aan het hotel kwamen was Lies van Liesellove ook aangekomen. Omdat we niets om handen hadden, hadden we aangeboden om alles even mee uit te laden. Zo konden we natuurlijk al die prachtige stofjes al bewonderen.

Rond 18 u mochten we onze beentjes onder tafel schuiven. Nadat ons buikje gevuld was, konden we deelnemen aan een workshop cirkelsjaal of juweeltjes maken of we konden shoppen bij Liesellove.
Wegens tijdsgebrek hebben Stientje en ik enkel maar een cirkelsjaal gemaakt en even bij Lies geshopt.

Op de kamer werd er nog even nagebabbeld en hebben we nog even gebreid. Stientje was dit verleerd na haar lagere schooltijd. Maar na dit weekend kan ze terug breien.

Zaterdag stond er dan een dagje naaien op de agenda. Beide hadden we ons opgegeven voor de beginners en we gingen een clutch en rokje maken.

Lies heeft ons tijdens de voormiddag begeleid bij het maken van de clutch naar een patroon van Elisanna.


  

Na de middag kwam Hilde ons helpen bij het maken van een A-lijnrokje met boordstof. Het is een superrokje en er gaan er nog volgen. 

S avonds werd er nog wat verder genaaid en gebabbeld. Er zijn er ook gaan relaxen in de thermen een paar honderd meter van het hotel.

Zondag konden we kiezen om een bezoekje te brengen aan de rommelmarkt of nog wat verder naaien. Stientje en ik kozen om in het hotel te blijven. Ze wilde graag haar automat voor zoonlief afwerken en ik wilde nog wat breien en een appelzakje maken.

En dan was het zondagmiddag ... en dan zat ons weekendje er helaas op. Ik heb er echt van genoten. Toffe mensen leren kennen, doen wat ik graag doe. Veel gelachen.
Kortom voor herhaling vatbaar.

1 opmerking:

  1. Ik wil dat ook eens mee maken zo'n tof naai weekend.Die clutch lijkt me leuk,ik heb het patroontje al maanden geleden af geprint maar ik mis volgens mij een deel en elke keer ik opnieuw de uitleg bekijk snap ik er niets van.Misschien maandag op mijne vrije dag nog eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen