dinsdag 21 juni 2016

Koken: wok met ananas en gehakt

Een receptje met ketchup dat moet hier toch wel aanslaan dacht ik bij het zien van het recept.

Ingredi├źnten voor 4 personen:1 blik ananasschijven op sap (565 g)
4 cm verse gember
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels azijn
1 eetlepels suiker
2 eetlepels arachideolie
400 g oosterse wokgroente
12 runderballetjes (ik heb deze gekocht bij AH, maar je kan ook gehakt kopen en zelf je gehaktballetjes rollen)
248 g wok noodles
3 bosuitjes


Deze balletjes had ik gekocht bij AH om wat tijdswinst te hebben


Bereiding:
  •  Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op.
    Snijd de ananasschijven in stukken. Ik had een blik ananansblokjes genomen. Kwestie van een beetje snel te zijn
  • Schil de gember en snijd heel fijn
  • Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kom
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de wokgroente 4 minuutjes op een middelhoog vuur.
    Schep de wokgroente uit de pan op een bordje
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verapkking. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de wok en fruit de gember gedurende 1 minuut. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op een laag vuur 7 minuten zachtjes koken. Voeg ten slotte de wokgroenten toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de noedels toe.
  • Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en bestrooi de zoetzure wokgroenten en runderballetjes met de bosui.

Was een gerecht wat we totaal niet gewoon zijn om te eten. Maar weer heel lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten