Samen met Eef gisterenavond een kookworkshop gevolgd met als thema "Simply Italian", georganiseerd door onze lokale Femma-groep.
De kookreeks (in maart volgt er nog een 2de workshop) is gebaseerd op het gelijknamige kookboek van de Chiappa sisters. Deze drie zussen verzamelden familierecepten die van
generatie op generatie zijn doorgegeven. Veelalgerechten die ze thuis
nog vaak zelf koken met verse ingrediƫnten verwerkt in soepen, pasta,
risotto, uitgebreidere hoofdgerechten en desserts.
Een traditionele Italiaanse maaltijd kent verscheidene gangen. Ze begint meestal met een antipasto, gevolgd door de primi piatto (vaak een pastagerecht), daarna komt de secondo (vlees of vis) met een aantal bijgerechten (controni) en tot slot: dolci (dessert).
En zo was ook onze kookworkshop opgebouwd. Dit was het menu'tje:
* Gebakken deeg
* Eierpastadeeg met papa's pasta
* Varkensmedaillons met ui, appel en cider, gevulde courgettes uit de oven en gebakken gnocchi uit Lugano
* Ultieme jamtaart
Het was een lekkere, leerrijke avond. En het boek is een aanrader. Het staat al op mijn verlanglijstje.
Oh ziet er een lekker menu uit.Italiaanse keuken heeft ook mijn voorkeur!
BeantwoordenVerwijderen