woensdag 15 juni 2016

Koken: kip met aardappelschijfjes uit de oven

In april dit receptje uitgetest en heeft al een aantal keren op het menu gestaan. Ook ideaal om s morgens klaar te maken voor s avonds of de dag ervoor.

Kip met aardappelschijfjes uit de oven

Benodigdheden: 
  • Kipfilet
  • Shoarmakruiden
  • Aardappelschijfjes
  • Ajuin
  • Paprika 
  • (ijsberg)sla
  • Tomaten
  • (eventueel komkommer)
  • Gemalen kaas
  • Olijfolie
  • Knoflooksaus
De hoeveelheden aardappels, kip en groenten kan je zelf kiezen. Het is wat jij lekker vindt.


Bereiding:

  • Snij de kipfilet in blokjes. Je kan voor het gemak ook in de winkel al blokjes kipfilet kopen
  • Doe hier 2 lepels olijfolie bij en 2 lepels shoarmakruiden en meng onder elkaar. Je kan eventueel ook meer shoarmakruiden erbij doen naar eigen smaak. 
  • Snij de ajuin en paprika in stukjes. Ik heb gekozen voor een gele paprika. 
  • Bak de kipfiletblokjes gaar
  • Bak de aardappelschijfjes in een andere pan met wat olijfolie
  •  Voeg bij de kipfiletblokjes de ajuin en paprika en bak ze mee gaar
  • Waneer alles gaar is, vet je een ovenschaal in. Op de bodem van de ovenschaal leg je de aardappelschijfjes en daar leg je de kipblokjes met ajuin en paprika op. 
  • Strooi er nog wat gemalen kaas over en zet in een voorverwarmde oven van 180°.



  • Terwijl de ovenschaal in de oven zit, snij je de sla, tomaten en eventueel komkommer.
    Ik heb gekozen voor ijsbergsla. Aangezien wij geen fan zijn van komkommer is deze bij ons niet aan het recept toegevoegd.
  • Nadat het warm is, haal je de schotel uit de oven en doe je er wat knoflooksaus overheen. 
  • Daar bovenop doe je als laatste de sla, tomaten en komkommer
  • En dan ... aan tafel!! Smakelijk eten!!



Helaas heb ik niet veel of bijna geen foto's van de receptjes omdat het soms snel moet gaan voor het eten op tafel staat. Of omdat ik er ook niet altijd aan denk.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten