woensdag 11 maart 2015

Koken: pasta met mascarpone, erwtjes en spekjes

Ik haal regelmatig receptjes van internet of uit tijdschriften om ze dan eens te maken. Ik had dit receptje al een tijdje liggen. Per toeval had ik alle ingrediƫnten in huis en heb ik het gisteren gemaakt.
Het was lekker en zal zeker nog eens gemaakt worden. Dan wordt het spek misschien vervangen door iets anders.

Benodigdheden:
500 g pasta
1 grote pot mascarpone
400 g erwtjes
250g gerookte spekblokjes

Kook de diepvrieserwtjes in ene pot met gezouten water gaar, giet af en laat verder uitlekken.
Bak de spekjes in een pan .
Als de spekjes lekker knapperig zijn doe ze in een kookpot samen met de mascarpone en laat op een zacht vuurtje smelten tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
Voeg op het laatst de uitgelekte diepvrieserwtjes toe en warm nog even verder op.
Ondertussen ook even de pasta koken.

Smakelijk eten!

Bron: geen idee, ben het vergeten te noteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen