donderdag 16 april 2015

Koken: Mozzarellaburgers

Nu dat het zonnetje meer komt piepen en veel warmte afgeeft, heb ik meer zin in koude schotels en snel klaar eten zodat we nadien nog even van het zonnetje kunnen genieten.

Soms maak ik dan mozzarellaburgers. Gemakkelijk en snel klaar voor bij de patatjes of om als burger te eten tussen een broodje.

Benodigdheden voor 4 personen:
2 bollen buffelmozzarella (is veel vaster dan de gewone mozzarella)
4 eieren
200 g paneermeel
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Snij de mozzarella in schijfjes van 1 cm dik.
Klop de eitjes los en kruid met peper en zout
Haal de mozzarella door de eitjes en het paneermeel
Bak de mozzarella in olijfolie op een zacht vuurtje




Soms maak ik er ook een balsamicosausje bij.
Kook 2 dl balsamico-azijn en suiker in tot een lichte siroop.


Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen